Over het onderdeel Smart Home Monitor

Alleen beschikbaar in Kaspersky Plus en Kaspersky Premium.

Hackers kunnen uw wachtwoord stelen of in uw thuisnetwerk hacken om uw internetverbinding te misbruiken of om uw gegevens te stelen. Het Kaspersky-programma beschermt uw bedrade Ethernet-netwerken en draadloze wifinetwerken tegen onbevoegde verbindingen.

Zodra u bevestigt dat uw thuisnetwerk correct is gedetecteerd, beginnen we met het controleren van apparaten aangesloten op dat netwerk en op enkele kwetsbaarheden, zoals een zwak wifi-wachtwoord of routercodering. Als we kwetsbaarheden of een nieuw apparaat op het netwerk detecteren dat u niet eerder als bekend apparaat hebt geïdentificeerd, zullen we u hiervoor waarschuwen en aanbevelingen doen met stappen om uw thuisnetwerk en apparaten die het gebruiken te beschermen.

Meldingen over kwetsbaarheden in het thuisnetwerk zijn alleen beschikbaar in Kaspersky Premium. Meldingen over nieuwe apparaten die verbinding maken met uw thuisnetwerk zijn beschikbaar in Kaspersky Plus en Kaspersky Premium.

Wanneer het apparaat verbinding maakt met uw netwerk, vraagt het Kaspersky-programma u te bevestigen of het netwerk uw thuisnetwerk is. Als u bevestigt dat dit uw thuisnetwerk is, vraagt het programma of u apparaten wilt bekijken die op het netwerk zijn aangesloten:

U kunt Smart Home Monitor uitschakelen. Wanneer u het onderdeel uitschakelt, toont het Kaspersky-programma geen meldingen over verbindingen met uw netwerk meer.

Bezoek de website voor ondersteuning van Kaspersky voor andere beschikbare beveiligingsmethoden om verbinding te maken met wifinetwerken.